Desværre er der ikke noget sted i det etablerede system, hvor vi kan opleve at få healing af yoni, andet end med medicin. 

Yoni har, ligesom resten af kroppen, brug for at slippe spændinger, mærke healing og berøring, som der ikke er et formål med andet end afslappelse og nydelse. 

Både stress, fødsler, sex uden at være klar eller at have rigtig lyst, gynækologbesøg, fertilitetsbehandlinger og oplevelser, der har været grænseoverskridende, kan sætte sig i yoni, enten som følelsesløshed, irritation eller en brændende fornemmelse. 

Yonihealingen har umiddelbart 3 hovedformål. 

Det første er, at yoni bliver en intigreret del af kroppen og ikke "den dernede". 

For det andet, er det at yoni oplever at blive berørt, uden at hun skal bruges til noget eller præstere. 

For det tredie er det healing. Bevidst berøring af yoni kan gøre at hun slipper spændinger og irritation og at følelsesløse områder bliver levende igen. 

Envidere vil du efter en yoniihealing have et godt kendskab til dig selv og kende til yonis tilstand - måske hun er afslappet og i balance, eller hun har brug for ro og respekt. Du vil vide, hvor du er mest erogen og hvor der evt. er områder, hvor der er ømt eller følelsesløst. 

Det er ofte sådan, at kvinder der får en yonihealing oplever at bestemte historier har sat sig i yoni. En sårende bemærkning eller første gang hun havde sex på Roskildefestivalen i et telt - det mærker hun pludselig, når hun får den bevidste berøring. Yoni er fin og hun husker det hele.